Front Page

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?


De boomkwekerij achter Boskoopse Fruitbomen is van Ronald & Sandra. Samen met een team van vaste medewerkers kweken wij hier fruitplanten- en bomen, klimplanten en tot slot in het najaar de Gaultheria.

Onze bomen verkopen wij normaliter aan de tuincentrums en exporteurs. Het is een uniek en sterk product die wij graag vers vanaf de kweker aan u willen voorstellen. Of u nu een druivenplant, appelboom of kersenboom bij ons besteld, ze zijn allemaal geschikt om in een sierpot of in de volle grond te plaatsen.

Tip: wist u dat ons product geschikt is om cadeau te doen. De boom wordt verzonden in een handige verpakking. Bij de boom zitten handige tips hoe je de boom moet planten en verzorgen. U kunt ook kiezen voor een handgeschreven kaartje. Koopt u bij ons een fruitboom, dan kunt u er vanuit gaan dat de boom vers van het veld geraapt is. 

Bent u al nieuwsgierig naar de bomen? Bekijk ze hier.

Historie Boskoopse Fruitbomen

Boskoop is nationaal en internationaal bekend om zijn boomkwekerijen. Het dorp bestaat uit ongeveer 770 boomkwekerijen die verspreid liggen over een oppervlakte van 1100 hectare. Om ieder perceel ziet u wel een waterweg of sloten die gebruikt worden als drainage. Een typisch Boskoops gezicht.

De bodem onder Boskoop is bijzonder geschikt voor de boomteelt. Eeuwenlang heeft Boskoop zich met name toegelegd op de teelt van fruit en fruitbomen, met name appels en appelbomen. Een appelsoort die in de Lage Landen en Duitsland wijd verspreid is, draagt de naam van de plaats: de schone van Boskoop, een ondersoort van de goudreinette.

In Boskoop staat ook het Boomkwekerijmuseum. Dit museum is gevestigd in een oude boomkwekerswoning uit 1870, gelegen aan het Reijerskoop, nummer 54-56, nabij het Boskoopse VVV-kantoor. Achter het museum bevindt zich een rozentuin met soorten afkomstig uit de 17e tot en met de 20e eeuw. Voor meer informatie gaat u naar: http://boomkwekerijmuseum.nl/

 

Kijkje op de boomkwekerij


Ieder jaar op de 3e zaterdag van juni organiseren diverse boomkwekerijen de Open Kwekerijen dag in Boskoop. Hier kunt u:

  • Zien hoe tuinplanten gekweekt worden; in de kas en buiten
  • Op diverse bedrijven luisteren naar demonstraties
  • Laat uw tuinvragen door de kwekers beantwoorden.
  • Leuke activiteiten voor jonge en oude kinderen.

Ga naar openkwekerijdag.nl voor meer informatie.